Opinió

De reüll

Vasos comunicants

El calendari empeny i només falta un any per a les eleccions municipals

Quan en el context nacional tot són entrebancs per engegar la legislatura, el calendari empeny i les eleccions municipals ja són a tocar. Queda tan sols un any i això, en termes polítics, no és res. Unes eleccions que indubtablement s’enfocaran amb visió nacional. Ho faran tant els partits com els electors, directament o indirectament. Des dels partits independentistes, es defensa que els ajuntaments han de ser la base per construir la República. Des dels unionistes, que el món municipal s’ha de deslligar del procés. I, els ciutadans, que amb el vot hauran de decidir quin paper exerceix el seu consistori des del punt de vista local però, també, nacional.

En l’edició gironina d’aquest diari publicàvem ahir un ampli resum d’un debat d’alcaldes de la demarcació emès per El Punt Avui Televisió (que poden recuperar al web) i en què tots els batlles reconeixien que el procés ho impregna tot. I que el resultat d’aquests comicis són essencials per als seus municipis, evidentment, però també per al futur del país. I no pot ser de cap altra manera. Si s’aspira a construir un nou país, s’ha de fer des dels fonaments, des dels ajuntaments. Si volem un lideratge republicà fort a la Generalitat, cal que se sustenti amb el suport municipal. Si els ajuntaments volen avançar en els projectes de les seves poblacions, cal tenir un govern català efectiu, sense la llosa del 155. En definitiva, són vasos comunicants.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia