Opinió

De reüll

Drogues i polítiques

Emergeixen enfocaments nous per abordar el debat de les drogues

Estar en contra de la guerra i seguir venent armes a països que es passen els drets humans per l’arc de triomf és com encarar l’anomenada batalla contra les drogues sense abordar el debat des de noves òptiques transversals que facilitin la reducció de la violència derivada de la lluita contra el narcotràfic.

En un moment en què al model prohibicionista li tiben les costures i reclama una reformulació, cal entendre que davant els problemes complexos no s’hi valen les respostes simples. Per això, amb la idea d’obrir finestres i explorar enfocaments que superin els paràmetres de la prohibició tot respectant els drets humans, Casa Amèrica Catalunya i l’ICIP han organitzat el seminari internacional Drogues, polítiques i violències.

La salut pública, la protecció del consumidor, el combat de les màfies i la seguretat són en l’eix de la reflexió. També hi és des de fa anys el fet que cada lloc té singularitats –la fulla de coca està molt arrelada en la tradició cultural a Bolívia–. Però alhora emergeixen propostes com ara la regulació del consum recreatiu i terapèutic de la marihuana. Casos com el del Canadà, més recent, i el de l’Uruguai constaten que no se n’ha disparat el consum i reforcen la capacitat integradora d’aquests països. S’obren nous paradigmes amb perspectives i alternatives que s’han d’analitzar des del desenvolupament científic, econòmic, social i cultural, no des de la moral i els prejudicis.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia