Opinió

A la tres

Sense escrúpols

“Espanya és el que es veu i, pel que es veu, ni el trumpisme ni el feminicidi ni la catalanofòbia molesten prou la majoria d’espanyols per negar el poder a un tipus sense escrúpols

Si fem cas de les enquestes, Espanya ja ha decidit posar al capdavant del seu govern un individu sense escrúpols, el senyor Núñez Feijóo. Sense escrúpols, perquè no n’ha tingut cap per fer de Donald Trump i esventar la teoria de la conspiració electoral, obviament culpant Pedro Sánchez de voler segrestar el vot per correu, donant per descomptat que els volen robar la cartera i cridant a la insubmissió del carter contra els seus caps, perquè deuen ser gent indecent.

No ha tingut cap escrúpol, tampoc, per ignorar durant el debat televisiu amb Sánchez el feminicidi que ha arrabassat la vida almenys a 1.208 dones en vint anys, només en l’àmbit de la parella. Ni una paraula va dir de la cinquantena de dones que han mort assassinades per homes aquest 2023, a pesar que els conductors del debat van preguntar explícitament pel tema amb el cadàver de l’última víctima encara calent. De la violència masclista, Núñez Feijóo només sabia la xifra de violadors que han reduït la seva condemna per la llei del “només sí és sí”, només sabia que no l’interessa aquest tema perquè Vox, el seu únic aliat per arribar al poder, nega la violència masclista. I, si molt el collen, és capaç de justificar-la públicament amb un divorci més o menys agre.

I, per descomptat, no té cap escrúpol a contribuir a un altre tipus de genocidi, el genocidi cultural, lingüístic i ètnic que va implícit en els seus pactes de poder amb Vox al País Valencià, a les Illes i en un futur immediat a l’Estat. Perquè és fals que a la dreta i la ultradreta els importi la llibertat. Per exemple, la dels catalans, valencians i illencs per viure en català els molesta enormement i estan disposats a negar-la, eliminant el català de la funció pública, arraconant-lo a l’escola o prohibint-lo, com en els vells temps, que és el que han fet sense cap escrúpol amb les revistes en català de la biblioteca pública de Borriana.

Qui més qui menys ha imaginat algun cop una Espanya diferent, però la realitat és tossuda, aquella Espanya no existeix. El que hi ha és el que es veu i, pel que es veu, ni el trumpisme ni el feminicidi ni la catalanofòbia molesten prou la majoria d’espanyols per negar el poder a un tipus sense escrúpols.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia