Articles

De crosta a crosta

D'AVUI.cat

Quan Antoni Bassas dirigia El Matí de Catalunya Ràdio, el socialista Joan Ferran es manifestava contra el programa. Ara, després de veure investits dos presidents de la Generalitat del seu partit i quan Bassas ha estat substituït per Neus Bonet, Ferran encara veu "crosta nacionalista" a la ràdio i la televisió nacionals. Cosa que, pel que sembla, no és incompatible amb la denúncia de CiU, segons la qual l'emissora ha deixat de ser nacional perquè des del setembre El Matí ha fet 52 entrevistes al govern i 12 a l'oposició.

Vistes aquestes demostracions de seny d'uns i altres, als responsables de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals no se'ls acut altra cosa que deixar-se arrossegar per la histèria i anunciar que mesuraran informàticament les notícies sobre política. Un pas més per allunyar-se dels criteris periodístics en l'elaboració dels informatius, i no només durant la campanya electoral. Mentrestant, el president de la Generalitat es tria al seu gust el president del CAC, com marca la llei aprovada l'any 2000, en època del govern de Jordi Pujol.

Per alguna raó que mai endevinaré, tots els polítics d'aquest país estan convençuts que ells són més objectius respecte la seva activitat que els periodistes de TV3 i Catalunya Ràdio. Per això, moguts incansablement per la recerca de la veritat, no es cansen mai de crear i reclamar mecanismes de control que controlen ells.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.