Opinió

ULL DE PEIX

De corrupteles

Per a la caverna i els saltataulells de la democràcia, primer la ‘unidaz' i després la dignitat

Segons ha escampat la premsa, Francisco Camps, president de la Generalitat valenciana, implicat fins al coll en el cas Gürtel, és un aprenent de Berlusconi. Em refereixo a la descoberta que té 150 periodistes al seu servei, que representen una despesa pública de 5 milions d'euros a l'any. Tots ells són els encarregats de: primer, contar-nos les gràcies del Curita; segon, dissimular les ensulsiades judicials; tercer, mostrar indignació quan algú dubta de l'honorabilitat de l'honorable.

El curiós del cas és que això passa quan a Madrid, la centralista Madrid, governa el partit rival al de Camps. Ens faran pensar als ciutadans que tot està tan podrit que a ningú li interessa aclarir res, perquè tothom té el cul llogat –si em permeteu la grolleria–. Si més no, fins i tot la premsa rosa (que és de dretes, monàrquica i espanyolista) ha esbombat que aquella deliciosa parella que formen la infanta Cristina i Urdangarin no són a Washington de vacances, sinó perquè la mà de Camps i els seus 150 periodistes (més un miler d'assessors, llepes, escortes i secretaris) és llarga i arriba a les altures. Deu ser per la seva devoció, per la qual els seus precs van de la terra al cel com un coet.

Què en diu la caverna, l'Espanya celtibèrica? Doncs publica, per exemple, a Abc que “Zapatero gasta 6 millones de euros en promover el catalanismo en Valencia”, alça Manela!, i Rajoy diu també a València que el nacionalisme és molt car i que és una càrrega “para todos los espanyoles”. I ho diuen els qui saben molt bé que espolien 22.000 milions d'euros cada any, que no retornen, dels impostos dels catalans.

Els que fingeixen modernor i europeisme fan cara de lluç en donar la tètrica notícia que les tropes marroquines han esclafat els sahrauís davant el silenci impenetrable del govern espanyol, que diu que això és cosa de l'ONU i que és que hi ha negocis espanyols al Marroc, ocultant que l'ONU ha emès comunicats des del 1979 comminant Espanya a intervenir-hi. No sols se'n renten les mans sinó que menteixen. Saben què passa de debò? Que hi ha Ceuta i Melilla pel mig. Si Espanya es porta malament, Mohamed VI els les pren. I en això estan d'acord la caverna i els saltataulells de la democràcia de la política espanyola: primer va la unidaz i després la dignitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.