Opinió

De set en set

Cate&Carol

Fa pocs dies va aparèixer publicada a la revista Variety una entrevista a Cate Blanchett que anunciava que l'actriu havia “sortit de l'armari” explicant que a la seva joventut havia tingut relacions sexuals amb diverses dones. L'entrevista es feia a propòsit de la presentació al festival de Canes de Carol, un melodrama de Todd Haynes inspirat en la novel·la homònima de Patricia Highsmith sobre la història d'amor de dues dones al Nova York de primers dels darrers anys cinquanta. La notícia va reproduir-se en mitjans d'arreu del món i va córrer per les xarxes socials, en les quals, evidentment, hi va haver comentaris de tota mena: uns ho celebraven, altres insultaven l'actriu i alguns apuntaven que era sospitós que tals declaracions arribessin abans de la sortida de Carol. Una manera de dir que podia formar part de la campanya de promoció del film. Per part de la mateixa Blanchett? Fins i tot algú em va dir a Canes que, abans de veure-la, Carol li queia malament perquè veia la propaganda.

A la roda de premsa de l'equip de Carol a Canes, la pregunta a Blanchett va trigar a fer-se, però va arribar: s'havia inspirat en les seves experiències “lèsbiques”, reconegudes a Variety, per interpretar Carol? L'actriu australiana, tan divina que potser és l'única gran diva del cinema actual, va somriure amb tot el seu encant abans de dir que havia declarat, en relació amb una pregunta sobre les seves relacions amb dones, que n'ha tingut moltes, però cap de sexual. La segona part de la contesta, però, no constava en l'entrevista publicada. Podria donar moltes voltes sobre el fet que, sense posar-se en dubte la veracitat de tal declaració, aquesta fos immediata i profusament reproduïda i comentada. Tanmateix, prefereixo fer present que Blanchett va afegir-hi que no necessita inspirar-se en les seves experiències per fer d'actriu. Que havia fet d'actriu per interpretar Carol, un personatge que li encanta. I és així que, fent d'actriu, ha fet una Carol memorable en cadascun dels seus gestos i, quina veu, paraules. La resta no importa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia