Opinió

Ombres d'estiu

Les imatges dels viatges

Anys enrere, quan els amics tornaven d'un viatge, sobretot si havia sigut a un lloc més o menys remot, et convidaven a sopar per explicar-te'l i, arribant a les postres, era de témer que te n'ensenyarien les fotografies o te'n projectarien les diapositives. A partir d'un moment, les evocacions dels viatges també van ser il·lustrades amb vídeos. O potser els vídeos van substituir les evocacions dels viatges. Els pesats, però, no només eren els altres. En el cas d'haver pogut fer un viatge també especial, ens venjàvem dels amics que ens havien torturat amb les seves fotos o amb el seu vídeo amb una altra sessió interminable d'imatges fixes o en moviment. Tanmateix, si parlés estrictament de mi mateixa, he de dir que puc ser pesada amb moltes altres coses, com ara relatant els viatges, però no amb les fotografies, ni tampoc a través d'imatges en moviment pròpies: no en faig, no en sé fer, no en vull fer perquè no sento aquesta necessitat d'apropiar-me dels llocs visitats; en això coincideixo amb alguns amics fotògrafs que m'han explicat que, quan fan un viatge personal, pràcticament no fan fotos; a vegades ni tan sols s'enduen la càmera; prefereixen no mirar el món a través d'un visor amb la idea que, renunciant a crear imatges, la mirada fa un treball més intens a favor de la memòria.

El cas és que, com molts de vostès deuen saber, ara no cal que els amics tornin de viatge perquè ens l'expliquin i, a més, ens en mostrin imatges. Mentre els fan, ens van arribant imatges i relats a través de les xarxes socials. Tant pot ser que el viatge es faci a pocs quilòmetres com que hagi sigut necessari creuar un oceà per fer-lo. Ara que som a l'estiu i, per tant, en un període de vacances generalitzat, no fan més que arribar aquestes simpàtiques imatges, realitzades mitjançant el pal de la selfie o sense. Sé que és bonic compartir. Sé que és un detall que ens comuniquin les seves experiències viatgeres. Me n'alegro que estiguin bé i que el seu viatge sigui llarg i ple de coneixences. Però espero que, a més, no me'l vulguin explicar quan tornin del viatge.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia