Editorial

Unes eleccions clau

La campanya electoral que ha començat aquesta nit conclourà amb les que, amb tota seguretat, seran les eleccions més decisives a l'Estat espanyol dels últims anys. No solament perquè els resultats portaran, previsiblement, a la desaparició del tradicional bipartidisme que hi ha hagut des de la restauració de la democràcia, sinó perquè està en qüestió el model d'estat sorgit de la Transició. El moviment sobiranista català ha somogut la política espanyola i tots els grans partits fan propostes de reformes tant en un sentit com un altre, malgrat que algunes siguin totalment recentralitzadores. Acceptar que la qüestió catalana és un problema d'Espanya és un primer pas per començar a resoldre-la. Una nova correlació de forces al Congrés espanyol potser no serà clau en aquest sentit, però sí que pot ajudar a obrir nous escenaris.

Des de Catalunya s'han aixecat aquests últims mesos algunes veus que demanaven de no participar en les eleccions espanyoles, al·legant que això no tenia sentit si el país entrava en un procés de desconnexió cap a la independència. Però és que malgrat que això pugui ser així, no es pot negar que caldrà encara negociar moltes coses amb Espanya i per això és més necessari que mai tenir molta força. Deixar tots els escons en mans dels partits unionistes seria un greu error que el país no es pot permetre. Una qüestió que caldrà que els votants sobiranistes tinguin molt en compte el proper dia 20. Per deixar ben clar també que, malgrat les dificultats que ara mateix encallen el procés independentista, la voluntat dels ciutadans és tirar-lo endavant, entre altres coses, perquè aquestes siguin les nostres últimes eleccions espanyoles.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia