Editorial

La indústria, una aposta estratègica

El turisme és una activitat molt important per a l'economia de Catalunya. De fet, la competitivitat del nostre país en aquest sector és superior a la d'Espanya. Això s'explica perquè s'han fet bones inversions en infraestructures, serveis i formació. Però una economia que gravita sobre un sol sector és una economia desequilibrada i en risc. N'hi ha prou de pensar en la bombolla immobiliària per adonar-se'n.

L'economia de Catalunya necessita diversificació, perquè això permet entomar millor els trasbalsos. En aquesta línia, el nostre país ha de tornar a apostar per la indústria, que ha perdut pes relatiu en els últims anys. Això ha estat fruit, certament, de la crisi, però també de l'abandonament de les activitats tradicionals per fer-ne d'altres de més rendibles a curt termini. La indústria té grans avantatges. Acostuma a generar llocs de treball més estables, millor qualificats i, per tant, més ben pagats. Això redunda en uns més grans ingressos per a la Seguretat Social i en una taxa de consum més elevada. Per tant, s'aconsegueix més estabilitat i més resistència a la crisi.

Catalunya té una gran tradició industrial. Ara es tracta d'apostar pels nous sectors que també són els que generen ocupació de més qualitat i productes d'elevat valor afegit. Tenim bones universitats i, per tant, una mà d'obra ben qualificada. I la posició de Catalunya és immillorable, tot i que encara ho seria més si el govern espanyol complís amb les infraestructures que promet. El Pacte Més Indústria acabat de presentar està cridat, doncs, a ser un èxit. Cal que tots els seus participants, i també l'administració, apostin clarament per una iniciativa que ha de posar definitivament el nostre país en la primera línia d'Europa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia