Opinió

Full de ruta

“Això també passarà”

Les dites són prou sàvies per deixar clar que el temps ho cura tot, o ho fa fútil. Això també es pot aplicar al procés, tot i que cada pas sembli el més determinant

Tothom valora si una cosa, la que sigui, és important o no segons com l'afecti personalment. Un fet que és molt greu per a algú, és una fotesa per a algú altre. El mateix fet. Expliquen que un mestre zen, una branca japonesa del budisme, tenia histèric un dels seus deixebles. Aquest, gairebé cada dia, anava al mestre i li explicava els seus problemes. La resposta del mestre era sempre la mateixa: “Això també passarà.” I ni una paraula més. Cada dia. Fos quin fos el problema. Fins que el deixeble ho va entendre. Tot, absolutament tot, passa. Nosaltres, aquest proverbi zen, l'hem rebatejat amb allò d'“El temps ho cura tot”. I és ben cert.

Aplicant aquesta filosofia, podem dir que l'actual situació política del procés també passarà. Que l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) hagi mostrat debilitats per la típica crisi de creixement que fa que tothom la vulgui controlar o que el sectors més esquerranosos –si es pot dir així– de la CUP vulguin trencar ja, sigui com sigui, amb Junts pel Sí, o que la mateixa Junts pel Sí visqui en un estat de paranoia tal que diputats de CDC i d'ERC defensessin davant dels periodistes que calia haver aturat el desallotjament del Banc Expropiat, com si no sorgís d'una ordre judicial, passarà. O, encara més, que algú de la CUP defensés que el desallotjament obeïa a la branca de CDC que no els vol de socis. Uf!!

Tot això també passarà. I caldrà adaptar-se i acceptar el que arribi. Catalunya viu un moment molt complex, que ho serà encara més a mesura que s'arribi al final d'aquesta legislatura excepcional. Les tensions augmentaran i les contradiccions també. I de joc brut des de fora ja n'estem veient prou. Ara, també és cert que si alguns, per interessos partidistes, per miopia política o simplement per mala fe, fan descarrilar des de dins el procés polític que genera més il·lusió en aquest moment arreu d'Europa, hauran de saber que això tindrà conseqüències, polítiques. Que també passaran, és clar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia