Política

Meritxell Ruiz

Consellera d'Ensenyament de la Generalitat

Aposta decidida per l'equitat i la qualitat

L'educació és l'instrument de creixement personal i de progrés social més potent. És, doncs, pilar fonamental de tot país, garant d'igualtat d'oportunitats i element de cohesió social i cultural. Per tal de garantir que tot l'alumnat tingui èxit educatiu hem de seguir aprofundint en l'equitat i la qualitat del sistema. Aquest binomi marcarà les actuacions prioritàries del departament pel 2017.

Catalunya té un bon sistema educatiu, que les proves demostren que millora en excel·lència i equitat i es troba immers en un procés de transformació educativa. Amb aquests objectius de millora i transformació, aquestes són algunes de les línies d'actuació:

– Seguir avançant perquè els centres amb la seva autonomia puguin dotar-se d'un projecte educatiu propi que, partint de la singularitat i característiques pròpies, faciliti el màxim desenvolupament i aprenentatge del seu alumnat.

– Potenciar i acompanyar el canvi curricular cap a l'aprenentatge competencial.

– Donar més recursos i suports als centres i a l'alumnat amb més necessitats en el marc de l'escola inclusiva, fent un pas endavant cap a un sistema veritablement inclusiu per assolir els objectius europeus d'èxit i continuïtat educatius.

Un dels eixos principals de treball serà, també, la formació professional. A Catalunya l'FP és de qualitat i una de les principals vies d'inserció al mercat laboral.

Aquestes línies de treball tenen un reflex econòmic en la proposta de pressupost del govern: la dotació d'Ensenyament augmentarà en 338 milions d'euros, que, si s'aprova, es destinaran als alumnes i centres amb més necessitats, als centres de noves oportunitats, així com a la substitució des del primer dia de les baixes de llarga durada, o a la formació permanent del professorat, entre altres conceptes.

Una priorització de l'atenció educativa a l'alumnat i unes polítiques adreçades a un objectiu comú: que cada alumne pugui completar un itinerari formatiu i educatiu que li faciliti una capacitació professional i una vida comunitària plena.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia