Política

Territori

Malgrat, clau en el futur del pacte al Consell Comarcal

El PSC del Maresme adverteix que, si prospera la moció de censura, trencarà l'acord amb els exconvergents

El PDeCAT afirma que no vol que tiri endavant

La moció de censura que proposen els grups d'ERC, el PDeCAT i la CUP de Malgrat amb el suport de Junts per Malgrat, soci de govern del PSC, pot tenir conseqüències més enllà del canvi de color polític a l'alcaldia. La nova direcció comarcal del PSC, amb el primer secretari, Xesco Gomar, al capdavant, ha advertit que, en cas que prosperi la moció, el pacte que els socialistes mantenen al Consell Comarcal del Maresme amb el PDeCAT “es pot donar per trencat”. “Tot el Maresme depèn del que passi a Malgrat, perquè no podem permetre que es faci fora del govern de l'Ajuntament la força majoritària en la qual han confiat els ciutadans”, assenyala, i avança que en els últims dies hi ha hagut negociacions entre els dos partits en l'àmbit comarcal “per conèixer a fons la situació i les conseqüències que comportaria”. Gomar defensa la gestió feta per l'alcalde, Joan Mercader, i insisteix que no hi ha arguments vàlids per aplicar-li una moció de censura, “a excepció dels interessos merament polítics que no tenen prou fonament”.

El paper de Junts

Gomar també es mostra crític amb el soci del PSC al municipi, del qual creu que “ja no és mereixedor de confiança per continuar dins del govern”. “Es tracta d'un cas evident de deslleialtat davant d'un pacte signat i rubricat per les dues forces que havia de durar tot el mandat”, insisteix, i aventura que un PSC en minoria a l'Ajuntament de Malgrat “sempre pot buscar altres suports que li garanteixin l'estabilitat necessària”.

Des del PDeCAT, la resposta no ha trigat a arribar. El president de la formació al Maresme, Carles Bosch, ha lamentat que una situació que s'ha de resoldre “en l'àmbit municipal” pugui afectar l'acord del Consell Comarcal entre les dues forces. Un acord que es va ratificar l'octubre passat, després que els exconvergents, amb el suport del PSC, fessin fora del govern ERC “per deslleialtat i discrepàncies creixents”. “Lamento que es vinculin fets que al nostre entendre no haurien d'estar lligats, perquè els socialistes són conscients com nosaltres de les dificultats que hi ha a l'hora de gestionar les decisions que prenen les agrupacions locals”, insisteix Bosch.

El PDeCAT no ho veu clar

Tot i això, el president del PDeCAT considera que la participació de la seva formació en la moció de censura “no és encertada”. “Des de la direcció comarcal treballem perquè no tiri endavant, perquè entenem que un govern que uneixi les quatre forces amb menys representació no pot ser el millor per a Malgrat”, destaca, i hi afegeix que així s'ha traslladat als dos regidors del partit, Neus Serra i Jofre Serret.

Si el pacte al Consell Comarcal es trenqués, s'obriria la porta a un acostament entre les forces d'esquerra del PSC i ERC, i es plantejaria un escenari on els socialistes podrien donar suport a una presidència dels republicans com a força més votada que va ser en les darreres eleccions municipals.

LA XIFRA

15
consellers
comarcals integren el govern del PDeCAT i el PSC del Consell Comarcal del Maresme d'un total de 33.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

L’exèrcit d’Israel encercla amb tancs l’est de Rafah

barcelona
Política

Enric Auquer, Ana Polo, Alguer Miquel, Ginestà i 150 més suports a la CUP

barcelona

La UE torna a mirar a l’est per créixer

Brussel·les
Isidre Pineda i Moncusí
Alcalde de Caldes de Montbui (ERC)

“No hi ha hagut mai una aposta pel termalisme català”

Caldes de Montbui
Salvador Vergés
Candidat de Junts per Girona

“Sovint hem governat més nosaltres que el mateix govern”

política

Molts ous en una cistella

Argelers
Alejandro Fernández
Candidat del PP

“És evident que Illa prioritza un acord amb el separatisme”

Barcelona
política

Violència de gènere, prioritat

Barcelona
Sud-àfrica

Aproven la llei contra els delictes d’odi

Barcelona