Política

El TSJC rebutja que Ortega pugui començar a complir la seva inhabilitació abans que es pronunciés el Suprem

L’alt tribunal català argumenta que la petició no es pot estimar mentre el recurs es manté “latent”

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha desestimat la petició de l’exconsellera de Governació i exvicepresidenta del Govern, Joana Ortega, per començar a complir per endavant la pena d’un any i mig d’inhabilitació pel procés participatiu del 9-N sense esperar que el Tribunal Suprem resolgués el recurs.

Segons l’alt tribunal català, aquesta demanda no es pot estimar mentre el recurs es manté “latent” i no hi ha sentència ferma, i a més, no interfereix amb la llei electoral. Ortega va sol·licitar fa unes setmanes que la condemna comencés a transcórrer perquè en realitat ja s’estava executant i que, si es confirmava la pena, aquesta seria molt més llarga perquè se sumaria “a la inhabilitació efectiva”, des que el TSJC va emetre la seva sentència.

Per la seva banda, els advocats de l’expresident de la Generalitat Artur Mas i de l’exconsellera d’Ensenyament Irene Rigau van renunciar a fer aquesta petició al Tribunal Suprem.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia