Política

eleccions 21-D

La CUP també esquiva la llista unitària per al 21-D

L’assemblea nacional de la CUP va decidir ahir amb un 91% dels vots presentar-se a les eleccions del 21-D, tot i considerar-les “il·legítimes i imposades”. Ho farà en solitari però amb una candidatura “al més àmplia possible, clarament rupturista, independentista i d’esquerres”. Aquesta fórmula, que deixa una escletxa per afegir-hi nous actius, va rebre el suport del 64,05% dels més d’un miler d’assistents a l’acte.

L’opció de concórrer com a CUP-Crida Constituent es va imposar a les altres dues alternatives que hi havia damunt la taula: presentar-se en una coalició “al més àmplia possible per defensar la República, l’amnistia i la llibertat dels presos polítics”, que va obtenir un 21,72% dels vots, o bé apostar per una llista ciutadana de país, sense polítics, destinada a “guanyar en escons i vots, no formar govern i convocar eleccions constituents”, que va ser l’opció menys votada (12,59%).

Al final de l’assemblea, Anna Gabriel va assegurar que a partir del 22-D caldrà treballar per a la “materialització de la República” i va advertir que “els costos poden estar a l’altura dels somnis”, però va reivindicar el paper del poble com la “primer infraestructura d’estat, perquè no pot ser ocupat, suspès ni intervingut”. De la seva banda, la portaveu Núria Gibert va afirmar que la CUP està oberta “a qui reconegui els resultats de l’1-O”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia