Política

Elena donarà suport a la resolució conjunta del 9-N per “representar una part important del socialisme”

L'exdiputat dels socialistes creu que Iceta no ha canviat l'orientació política del PSC i ha demanat poder intervenir en el debat d'aquest dimecres

El líder d'Avancem i exdiputat del PSC, Joan Ignasi Elena, ha confirmat aquest dimecres que votarà a favor de la resolució conjunta de CiU, ERC, ICV-EUiA i CUP sobre la consulta que es votarà aquest dimecres en el marc del Debat de Política General. En declaracions a Catalunya Ràdio, Elena ha argumentat que el seu vot representarà “una part important de l'espai socialista” que ja no se sent representat pel PSC. De fet, segons Elena, Miquel Iceta no ha canviat l'orientació del partit. L'ara diputat no adscrit a cap grup parlamentari ha demanat poder intervenir en el debat d'aquest dimecres sobre la consulta i aquest migdia la Mesa decidirà si li accepta la petició.

Aquest dimarts, Ignasi Elena va anunciar que havia abandonat el grup socialista però encara no ha aclarit si es quedarà al Parlament. Una decisió que farà pública aquest divendres després que el Parlament aprovi la llei de consultes.

En cas que pugui prendre la paraula en el debat d'aquest divendres, l'exdiputat socialista ha avançat que té previst defensar que “hi ha una part de l'electorat socialista que està inequívocament a favor del dret a decidir”. “Aquesta és la veu d'una part important de l'espai socialista que ha de ser expressada en aquest moment polític”, ha afegit.

En cas que no es pugui celebrar la consulta el 9-N, Ignasi Elena aposta per convocar eleccions perquè “s'ha de donar la paraula als ciutadans” i ha considerat que “no s'entendria que s'ajornés”.

Elena ha descartat formar part d'una llista unitària en les pròximes eleccions al Parlament amb l'argument que hi ha moltes diferències amb CiU. Però preguntat per si estaria disposat a anar amb ERC, s'ha limitat a dir que “Catalunya necessita un govern d'esquerres, inequívocament catalanista que defensi la consulta i presenti un projecte alternatiu en l'àmbit econòmic i que combati la corrupció”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Regne Unit

Cinc acusats per atacs contra negocis vinculats amb Ucraïna

Barcelona

Vergés reivindica un Govern que gestioni el territori atenent a la seva diversitat

ripoll
Àsia-Pacífic

La Xina i els EUA es retreuen el respectiu suport a Rússia i Taiwan

Barcelona
estat francès

Universitaris francesos se sumen a les protestes propalestines

barcelona
guerra a europa

Els aliats anuncien l’enviament a Ucraïna de míssils i artilleria

barcelona
escòcia

La crisi al govern escocès deixa en l'aire el futur del primer ministre

barcelona
Carib

Pren possessió el Consell Presidencial de Transició d'Haití

Barcelona
guerra a gaza

Israel es prepara per envair Rafah

barcelona
Portugal

L'auge de la ultradreta marca el 50 aniversari de la Revolució dels Clavells

Barcelona