Política

El jutjat de Lugo accepta la CUP com a acusació particular en el cas Manga

La CUP va informar ahir que la magistrada del jutjat d'instrucció número 1 de Lugo, Pilar de Lara, ha acceptat la formació com a acusació popular en el cas de tràfic d'influències conegut com a cas Manga. El cas Manga, branca catalana del cas Pokémon, és un macrosumari que investiga els presumptes delictes de suborn a funcionaris i càrrecs públics per tal d'aconseguir contractes de serveis públics.

La CUP recorda que la major part dels implicats formaven part d'institucions gironines com el Consell Comarcal de la Selva, el Xaloc o el Patronat de Turisme de la Costa Brava i destaca que la seva entrada com a acusació popular “permetrà a la formació superar l'escull de les diferents institucions implicades, que fins ara han dificultat a la CUP poder accedir a la informació del cas amb totes les garanties i condicions necessàries”. Alhora, subratllen que permetrà també que la CUP entengui el modus operandi de la presumpta trama per poder “detectar noves implicacions de corrupció que possiblement afecten altres institucions del territori”.

Lluc Salellas, diputat provincial de la CUP, ha declarat que a la formació no li agrada haver de recórrer a la justícia, però que no podien “restar impassibles amb aquests casos de malbaratament de diners públics”. En aquest sentit, Salellas assenyala: “El nou país que construïm ha d'estar lliure i net de corrupteles, i la CUP farà els possibles perquè així
sigui.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia