Política

Romeva explica el procés al Parlament de Finlàndia

El conseller d'Afers Exteriors, Raül Romeva, va comparèixer ahir al Parlament de Finlàndia per explicar el procés i el full de ruta del govern cap a la independència en un debat amb representants de les diferents formacions polítiques amb representació a la cambra (Partit del Centre, Partit Finès, Aliança d'Esquerra, Partit Popular Suec, Partit Socialdemòcrata, Coalició Nacional i Lliga Verda) i de periodistes dels principals mitjans de comunicació del país. La intervenció de Romeva al legislatiu d'Hèlsinki prova una vegada més l'interès internacional per saber de primera mà què està passant a Catalunya, segons fonts d'Exteriors. El conseller, acompanyat pel secretari general del Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya (Diplocat), Albert Royo, va abordar la qüestió del referèndum i va explicar que els catalans estan guiats per les mateixes aspiracions que van tenir els finlandesos per aconseguir un estat independent. En aquest sentit, va assegurar, en referència a la Constitució finlandesa, que els catalans també se senten interpel·lats per fer “un pas endavant com a nació lliure entre les altres nacions del món”.

Romeva era convidat per l'intergrup d'amistat amb Catalunya del Parlament de Finlàndia, constituït després dels d'Estònia i Suïssa. A la tarda va oferir una conferència al think tank Magma.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia