Política

Crida europea a arraconar els toros

Eurodiputats avisen en el ‘Via Europa' que els toros no són cultura i recomanen desobeir el Tribunal Constitucional

“Una notícia molt i molt decebedora” i “totalment inacceptable”. Així van descriure ahir els eurodiputats Jacqueline Foster, del partit conservador britànic, i Stefan Eck, de l'esquerra alternativa alemanya, la decisió del Tribunal Constitucional d'aixecar la prohibició dels toros a Catalunya. En un debat en el programa Via Europa d'El Punt Avui TV tots dos van fer una crida a la “desobediència” i van instar els catalans a impedir que les corrides tornin a les places catalanes. “El poble de Catalunya va prendre una decisió i ara ve algú i ho anul·la sobre la base que els toros són cultura. Si continuem amb tot allò que és brutal i espantós per raons culturals no arribarem enlloc”, va lamentar Foster, que com la majoria d'eurodiputats de la cambra aquesta setmana va votar contra els subsidis europeus per a la tauromàquia.

Alguns, però, veuen les corrides amb bons ulls, com ara el president de la delegació francesa del Partit Popular Europeu i alcalde de Nimes, Franck Proust. “La reaparició dels toros és una bona notícia a Catalunya”, va assegurar l'eurodiputat francès, remarcant que, des del seu punt de vista, cal “respectar les tradicions i les cultures de cada país” perquè formen part “de la riquesa d'Europa”. “No vull una Europa asèptica, sense cultura, sense tradició”, va advertir.

“És un crim sàdic. Per al govern espanyol la tauromàquia és un patrimoni cultural? Per favor! Quina cultura és aquesta?”, va criticar Eck, tot afegint-hi que els catalans “no han d'escoltar els jutges del Constitucional”, sinó “els seus propis cors, el que ells creuen”. “Tindran el nostre suport”, hi va afegir Jacqueline Foster, que va lamentar que s'utilitzi l'argument cultural “com una excusa”. Tots dos, de grups polítics oposats des d'un punt de vista ideològic, coincideixen a dir que la pràctica s'hauria d'abolir no només a Catalunya, sinó també a fora. “Crec que la majoria de membres d'aquest Parlament hi estan en contra i volen que es prohibeixi a tot el món”, va remarcar Eck.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia