Política

Els Mossos detenen l'alcaldessa de Berga, Montse Venturós

Els agents s'han presentat a casa seva i l'han portat als jutjats on passarà a disposició judicial durant aquest matí

El jutge ordena la detenció de l'alcaldessa de la CUP per un delicte de desobediència després de no anar a declarar en quatre requeriments per no retirar l'estelada del balcó del consistori

S'ha convocat una manifestació de protesta a partir de les nou del matí davant dels jutjats

Els Mossos d'Esquadra s'han presentat aquest divendres a primera hora a casa de l'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, i l'han traslladat als jutjats. L'alcaldessa de la CUP ha estat detinguda per un delictes de desobediència en no presentar-se a declarar als jutjats per dues causes electorals, i passarà a disposició judicial durant el matí.

El passat 18 d'octubre, Montse Venturós va desobeir la justícia per segona vegada, en estar citada a comparèixer al jutjat d'instrucció número 1 de Berga i no comparèixer. L'alcaldessa havia de declarar com a investigada d'un delicte electoral per haver mantingut l'estelada penjada al balcó de l'ajuntament en les eleccions al Parlament i les generals de l'any 2015.

Tal com ja va fer el 5 d'abril, l'alcaldessa es va negar a comparèixer davant el jutge perquè creu que “aquesta no és la via”. Venturós creu que “el cas s'ha de resoldre per la via política i no pas per la judicial”.

Per a aquest matí, s'ha convocat una manifestació de protesta a partir de les nou davant dels jutjats contra la detenció de Venturós.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha informat que el jutjat d'instrucció 1 de Berga té obertes dues causes contra Montse Venturós per delicte electoral, i que en totes dues causes se l'ha citat a declarar dos cops amb incompareixença de la investigada.

Segons subratlla el TSJC, en totes les citacions s'informava Venturós de les conseqüències de no comparèixer, i després de l'última incompareixença el jutge va demanar un informe al ministeri fiscal, que ha sol·licitat la detenció. El jutge l'ha admès per poder prendre-li declaració sobre els procediments oberts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia