Política

procés sobiranista

denúncia

Drets denuncia Eduardo Inda davant la Comissió d'Arbitratge del Periodisme per comparar el procés català amb ETA

Inda va fer les polèmiques declaracions a la tertúlia política de Federico Jiménez Losantos d'esRadio el passat 15 de febrer

L'associació Drets ha denunciat el periodista i tertulià Eduardo Inda, director d'Okdiario.com, davant la Comissió espanyola d'Arbitratge, Queixes i Deontologia del Periodisme per les seves declaracions banalitzant el terrorisme i comparant el procés català amb la violència etarra. Concretament, Inda va fer les polèmiques declaracions a la tertúlia política de Federico Jiménez Losantos d'esRadio el passat 15 de febrer en què va relacionar la violència d'ETA amb la “violència separatista” que segons ell es viu a Catalunya, assegurant que “aquest nivell de violència no s'ha viscut ni al País Basc els anys durs, allà podien matar algun jutge o algun fiscal, que tampoc en van matar o assassinar gaires”.

En la denúncia que Drets ha presentat a la Comissió d'Arbitratge, que depèn de la Federació d'Associacions de la Premsa d'Espanya (FAPE), es remarca que ningú al programa va replicar a Inda i que ell en cap moment no s'ha retractat d'aquestes declaracions tot i saber el malestar que han creat tant a Catalunya com al País Basc, segons apunta l'associació.

Drets recorda que s'han vulnerat tres normes deontològiques de la professió periodística: el respecte a la veritat, la necessitat d'evitar expressions vexatòries o lesives, i els principis d'actuació segons els quals cal fonamentar les informacions difoses i separar la informació de l'opinió.

Per tot això, l'entitat ha sol·licitat a la Comissió espanyola d'Arbitratge, Queixes i Deontologia del Periodisme que s'obri un expedient deontològic a Eduardo Inda per incompliment de les normes del Codi Deontològic de la Federació d'Associacions de la Premsa d'Espanya (FAPE).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia