Política

catalunya nord

Un tinent d'alcalde catalanista “castigat” a Perpinyà

El batlle conservador Jean-Marc Pujol sanciona Brice Lafontaine d'Unitat Catalana pel seu suport a Emmanuel Macron a la presidència francesa

Lafontaine ja no serà responsable de les relacions transfrontereres i la catalanitat de Perpinyà

L'elecció a la presidència de la república francesa està tenint conseqüències a l'Ajuntament de Perpinyà, on la majoria municipal conservadora del batlle Jean-Marc Pujol -que dona suport al candidat de Les Républicains François Fillon- pot quedar tocada.

L'alcalde ha decidit retirar totes les seves delegacions i funcions al tinent d'alcalde Brice Lafontaine, del partit nord-català Unitat Catalana, aliat fins ara dels conservadors a l'Ajuntament. La raó és el suport públic i actiu de Lafontaine al candidat centrista Emmanuel Macron en la cursa presidencial.

Lafontaine era, fins ara, el responsable dels “afers catalans” i les relacions transfrontereres de la capital nord-catalana. El seu partit Unitat Catalana va presentar el mes de gener un projecte d'Estatut per la Catalunya Nord . En relació al procés a la Catalunya de l'Estat espanyol Brice Lafontaine, amb el seu partit, s'ha posicionat sempre a favor de la independència. No ha estat fins ara, però, que l'alcalde Pujol ha pres mesures per deixar el seu aliat catalanista sense cap responsabilitat en l'equip de govern de la ciutat i la comunitat urbana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia