Política

Catalunya i Flandes suspenen el viatge conjunt al Marroc per pressions del govern espanyol

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el ministre-president flamenc, Geert Bourgeois, havien d'encapçalar una missió comercial al país nord-africa del 7 al 9 de maig

Tots dos lamenten la decisió unilateral del govern marroquí, que ha “comunicat formalment” dues setmanes abans del viatge que cap responsable polític els rebria

Catalunya i Flandes han decidit suspendre la missió comercial que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el ministre-president de Flandes, Geert Bourgeois, havien d'encapçalar del 7 al 9 de maig al Marroc.

Els dos governs han explicat en un comunicat conjunt que han decidit cancel·lar el viatge després que el govern marroquí els hagi “comunicat formalment”, dues setmanes abans del viatge, que “cap dels responsables polítics marroquins”, de tots nivells, podria rebre'ls durant la seva visita al país magribí.

Fonts de la Presidència consultades per l'ACN han atribuït la posició del govern marroquí a pressions del govern espanyol per evitar reunions polítiques.

La nota afegeix que els Puigdemont i Bourgeois “lamenten la decisió unilateral del govern marroquí”. I en especial per “les conseqüències per a les més de trenta empreses catalanes i flamenques que volien reforçar els vincles econòmics amb el Marroc”. Un Estat, recorden, que “és un soci comercial important per als dos països”.

El president català i el ministre-president flamenc agraeixen “explícitament” la tasca per organitzar aquesta missió realitzada per la xarxa d'empreses flamenques VOKA-Cambra de Comerç d'Anvers-Waasland i les agències de comerç i d'inversió ACCIÓ i Flanders Investment and Trade.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia