Política

Un exdetectiu de Método3 afirma que l’Operació Catalunya és una campanya de CDC per desprestigiar la investigació als Pujol

Julián Peribáñez diu que l’única policia “política i patriòtica” que coneix és a dins dels Mossos d’Esquadra

Assegura que el PSC va pagar l’espionatge de La Camarga i que Sánchez Camacho no en sabia res

L’exdetectiu de l’agència Método3 Julián Peribáñez ha afirmat aquest dijous al Parlament que l’anomenada Operació Catalunya és una “campanya de difamació, desinformació i manipulació” que busca desprestigiar la investigació policial i judicial contra els casos de corrupció que afecten la família Pujol Ferrusola. D’altra banda, ha assegurat que l’expresidenta del PP de Catalunya, Alícia Sánchez Camacho, no estava al corrent gravació de la conversa que va mantenir el 2012 amb l’exparella de Jordi Pujol Ferrusola Victoria Álvarez al restaurant barceloní La Camarga.

En una compareixença davant la comissió parlamentària que investiga l’Operació Catalunya, Peribáñez ha manifestat que les informacions sobre suposades investigacions prospectives de polítics independentistes formen part d’“una campanya orquestrada amb tècniques pseudomafioses” per l’antiga CDC, ara PDeCAT.

Segons ell, aquesta campanya la va orquestrar l’antic nucli dur del partit nacionalista per influir a l’opinió pública aprofitant “conflictes interns” de la policia espanyola.

Segons ell, Convergència va utilitzar l’aleshores director de l’agència de detectius, Francisco Marco, per als seus “espionatges polítics”. En aquest sentit, ha esmentat els informes encarregats suposadament per l’exconvergent Xavier Martorell a Método 3 sobre polítics d’ERC i també del seu propi partit.

Preguntat per el suposat espionatge a polítics independentistes des de les clavagueres de l’Estat, Peribáñez ha explicat que no pot posar la mà al foc per ningú, però que en tot cas ell mai no va participat en aquestes investigacions.

El detectiu, que no ha assegurat que no hagi existit aquest espionatge, ha afirmat que l’única policia “política i patriòtica” que coneix és una unitat “secreta” dels Mossos d’Esquadra.

En relació amb la gravació de la conversa entre Sánchez Camacho i Victoria Álvarez realitzada per Método 3, el detectiu ha sostingut que va ser el PSC el que va pagar l’encàrrec. Segons ell, la popular no sabia que hi havia micròfons. Segons ell, la “gravació il·legal” va ser “encarregada de José Zaragoza [exsecretari d’Organització dels socialistes catalans] i pagada pel PSC”.

En aquest sentit, ha explicat que aquell dia el van enviar a la porta del restaurant per fer fotografies i identificar la persona que havia de dinar amb Sánchez Camacho, el que per a ell vol dir que l’aleshores líder popular no sabia res.

A més, ha assenyalat a Marco –per qui va treballar durant sis anys i amb qui ara manté una profunda enemistat– com a responsable de la posterior filtració de la conversa.

Aquesta versió contradiu l’exposada en sessions anteriors pel seu excap i la mateixa Victoria Álvarez, que van coincidir que la popular estava al corrent i va consentir la gravació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia