Política

El govern espanyol afirma tenir estudiats tots els “escenaris” i “vies legals” per impedir l’1-O

Íñigo Méndez de Vigo insisteix que impugnaran la llei del referèndum tant bon punt sigui aprovada pel Parlament

Avisa que s’actuarà amb “fermesa i proporcionalitat” per evitar el referèndum

El govern espanyol “té estudiats tots els escenaris i totes les vies d’actuació previstes en l’ordenament jurídic” per impedir el referèndum “il·legal” de l’1 d’octubre i defensar “la democràcia, la sobirania nacional i la igualtat” de tots els espanyols.

Així s’ha expressat el portaveu de l’executiu, Íñigo Méndez de Vigo, durant la conferència de premsa posterior a la sessió extraordinària del Consell de Ministres, celebrada per buscar vies de solució a la situació laboral de l’aeroport del Prat.

Ha afegit que, davant de les actuacions del govern català i el Parlament de cara a la consulta de l’1 d’octubre, “el govern està tranquil perquè la raó està de la seva part” i actuarà amb “fermesa i proporcionalitat”.

A preguntes dels periodistes, Méndez de Vigo ha evitat pronunciar-se sobre els mecanismes que aplicaria l’executiu si la Generalitat segueix endavant amb el procés, si bé ha volgut llançar un missatge de tranquil·litat: “El govern l’impugnarà, tingui l’absoluta certesa”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia