Política

Trapero, Sànchez i Cuixart citats per sedició per l’Audiencia Nacional

Fonts de l’Audiència Nacional han confirmat que la citació és per a divendres que ve en relació amb el setge de la Conselleria d’Economia

Segons l’atestat Sánchez i Cuixart “van controlar” la concentració multitudinària i es “van erigir com a interlocutors de la concentració”

La jutgessa de l’Audiència Nacional Carmen Lamela ha citat com a investigats (imputats) per un delicte de “sedició” el cap dels Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero; el president de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Jordi Sánchez; el d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart; i una intendent de la policia catalana.

Fonts de l’Audiència Nacional han confirmat a Efe que la citació és per a divendres que ve en relació amb el setge de la Conselleria d’Economia de la Generalitat el passat 20 de setembre mentre es feia un escorcoll al seu interior

D’acord amb l’atestat Sánchez i Cuixart “van controlar” la concentració multitudinària i es “van erigir com a interlocutors de la concentració, afirmant que podien moure els membres de la concentració per als seus fins”. Fonts de la investigació han assenyalat que, d’acord amb la Fiscalia de l’Audiència Nacional, Lamela ha acordat citar els quatre primers investigats després de rebre una ampliació d’aquest inicial atestat sol·licitada per ella a la Guàrdia Civil.

El primer atestat, especialment centrat en la intendent Teresa Laplana, s’hi pot llegir que durant una de les seves entrevistes amb la secretària judicial i els oficials de la Guàrdia Civil a càrrec de l’operació, “el negociador Jordi Sánchez va utilitzar el seu mòbil per cridar al major dels Mossos. L’atestat ampliat esmenta que el jutge d’instrucció “va haver de telefonar a Trapero perquè prengués mesures que permetessin la sortida de la lletrada del Jutjat i dels agents.”

Les desavinences entre Mossos i la resta de les forces policials van desembocar l’1-O en una visita de Trapero a la jutge Mercedes Armas, davant la qual es va queixar per la virulència de les càrregues.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia