Política

repressió policial l'1-O

Cervera trenca amb el rei i la Guàrdia Civil

El ple municipal de Cervera va reclamar anit a la casa reial que “deixi de mantenir tot vincle” amb la ciutat. La princesa Elionor és comtessa de Cervera, títol creat per Pere III el Cerimoniós però vinculat ja aleshores exclusivament a la Corona d’Aragó. Malgrat això, el rei Joan Carles I va recuperar-lo, tot incloent-lo en la Constitució Espanyola per al primogènit de l’hereu de la corona.

La moció al ple, la van presentar conjuntament CiU, ERC, Inse i MES, i qualifica de “comportament indigne amb el poble català” el discurs de Felip VI del 3 d’octubre, pel “to amenaçador i en absolut conciliador” del monarca i pel fet que no esmentés els ferits per les càrregues policials. El ple ja va demanar a la casa reial que deixés d’usar el títol nobiliari el 2014. Un any més tard, va declarar el rei i tota la casa reial persona non grata. Ara, ho reitera, tot donant suport alhora a “la declaració d’independència de l’estat català en forma de república”.

A més, el ple va aprovar iniciar els tràmits per buscar un altre nom al carrer dedicat al fundador de la Guàrdia Civil, el Duc d’Ahumada. És un vial en una zona residencial on hi ha l’antiga caserna del cos militar. “Veïns i entitats podran presentar noms alternatius, i un jurat en triarà el definitiu. Volíem canviar-ne el nom per les barbaritats comeses l’1 d’octubre pel cos”, diu l’alcalde, Ramon Royes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia