Política

Setge al procés sobiranista

Tarragona debatrà una moció per reconèixer el govern legítim

Els grups municipals d’ERC-MES-MDC, el PDeCAT, la CUP i UpA de Tarragona presentaran en el ple del 17 de novembre una moció conjunta per demanar que l’Ajuntament de Tarragona reconegui el govern legítim de Catalunya. La moció, tal com van explicar els sobiranistes, “només recull els fets que van passar del 21 al 27 d’octubre”, sense entrar en el terreny ideològic.

La portaveu de la CUP, Laia Estrada, va argumentar que “els motius exposats van des de quan Rajoy proposa l’aplicació del 155, passant per l’aprovació del rebuig d’aquest article a Tarragona fins que el Senat hi va donar llum verd”. Per això, els sobiranistes esperen que s’aprovi la moció de la mateixa manera que es va rebutjar el 155. El portaveu d’UpA, Josep Maria Prats, tot i remarcar que no és independentista, també hi dona suport perquè “per damunt de tot hi ha la democràcia i perquè el govern català va sortir de les urnes”. Per la seva banda, el portaveu d’ERC, Pau Ricomà, va desitjar que “per una mínima de coherència democràtica, els partits no es poden negar a fer aquest reconeixement”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia