Política

tribunals

presos polítics

Els vuit consellers i els ‘Jordis’ demanaran demà al Suprem que els posi en llibertat

Segons ha avançat a El Punt Avui l’advocat Jordi Pina, la petició es basa en les circumstàncies personals: no hi ha risc de fuga, ni de reiteració delictiva ni de destrucció de proves

Els empresonats volen treballar a fons el contingut de les greus acusacions i tornar a declarar més endavant

El vicepresident Oriol Junqueras i els consellers de la Generalitat empresonats –Jordi Turull, Josep Rull, Joaquim Forn, Raül Romeva, Dolors Bassa, Meritxell Borràs i Carles Mundó–, i els dos ’jordis’, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, demanaran demà al Tribunal Suprem que els posi en llibertat. Segons ha avançat a El Punt Avui l’advocat Jordi Pina, es vol argumentar davant del jutge –que ara ha assumit totes les investigacions relatives a la independència de Catalunya–, que la mesura cautelar de presó no s’ajusta a dret. Pina, que ha estat aquest matí a la presó d’Estremera –on es troben els homes–, ha explicat que el vicepresident, els consellers i els líders sobiranistes volen defensar davant del jutge Pablo Llanera que, per les seves circumstàncies personals, no hi ha cap dels riscos que exposa l’Audiencia Nacional per justificar mantenir-los a presó. No hi ha risc de fuga, ni de reiteració delictiva ni de destrucció de proves, asseguren els empresonats, i més quan el BOE ja ha publicat que la majoria d’ells –menys Jordi Cuixart i Meritxell Borràs–, es presenten a les eleccions del 21-D.

A banda d’això, l’advocat ha afegit que els empresonats volen treballar a fons el contingut de les greus acusacions de rebel·lió que s’han aixecat contra ells. I poder tornar a declarar davant del jutge Llanera.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia