Política

Suport al procés sobiranista

Escalf cultural i econòmic per a Puig

Una trentena d’artistes participaran en un acte de suport al conseller de Cultura a l’exili el 19 de gener a la ciutat on va néixer i va promoure la cultura tradicional

Els diners es destinaran a les caixes de solidaritat

El món artístic en totes les seves expressions, musical, literària o de les arts escèniques de Catalunya, ha decidit mostrar el seu escalf, reconeixement i suport al conseller de Cultura, Lluís Puig, en la seva situació d’exili a Brussel·les. Per aquest motiu, aquest 19 de gener, sota la coordinació artística de Lali Pujol, Josep Roig i Oriol Pérez, una trentena d’artistes participaran a Terrassa en un acte organitzat per Vèrtex Empresarial de Serveis Culturals (Vesc) i Temps Record amb el suport de l’ANC- Vallès Occidental, ANC-Terrassa, Òmnium Cultural i Amics de les Arts Terrassa. S’iniciarà a les nou del vespre al Centre Cultural amb un preu de 20 euros amb l’objectiu de recaptar fons per destinar a les caixes de solidaritat per als presos i els membres del govern exiliats.

Els organitzadors van presentar aquesta setmana l’acte Terrassa amb Lluís Puig, música i literatura per la llibertat, que tindrà, entre d’altres, la participació d’Artur Blasco, Brossa Quartet de Corda, Eduard Iniesta, Gemma Humet, Joan Isaac, Lídia Pujol, Manel Camp, Miquel Gil o l’Orquestra Àrab de Barcelona; a més d’escriptors i poetes com ara Carles Duarte, Miquel de Palol, Jaume Cabré, Jordi Cabré, Laura Borràs, Marta Pessarrodona o Salvador Cardús; l’actriu Mireia Llunell, i de fotògrafs terrassencs dirigits per Jordi Chueca. Puig va ser un impulsor de la cultura tradicional a la ciutat com ara Treure Ball, Ball d’en Serrallonga o el grup d’estudis de la festa major, també va ser músic i va impulsar les cases de la música, director de diversos esbarts al país, autor de libres sobre cultura, sardanista o casteller, entre d’altres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia