Política

Setge al procés sobiranista

C,s sembra dubtes ara sobre l’actuació dels Mossos en els atemptats de la Rambla i Cambrils

Diuen que “L’opinió pública té l’aspiració legítima de saber si el procés independentista va poder afectar negativament la coordinació policial”

Avui han proposat que es crei una comissió investigadora al congrés dels diputats

El grup parlamentari de Ciutadans al Congrés dels Diputats ha registrat aquest divendres una proposició no de Llei que proposa la creació d’una comissió d’investigació sobre els atemptats dels dies 17 i 18 d’agost a La Rambla de Barcelona i Cambrils. Malgrat que el grup parlamentari sosté que l’actuació de les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat “va ser exemplar” i demana que la comissió reconegui la tasca de totes les policies, l’exposició de motius sosté que es van produir “errors de coordinació” i hi ha “dubtes” sobre “les comunicacions i avisos que la intel·ligència d’EUA va fer arribar al govern de la Generalitat” i sobre el nivell de coordinació entre les policies espanyoles i els Mossos. En aquest sentit, Ciutadans assegura que s’han donat a conèixer informacions “preocupants” sobre l’intent de destruir proves sobre aquestes comunicacions per part dels Mossos, i “l’opinió pública té l’aspiració legítima de saber si el procés independentista de Catalunya ha pogut afectar negativament la coordinació entre cossos i la gestió de la lluita antiterrorista”.

Segons la formació d’Albert Rivera, la comissió també hauria d’esclarir el paper de imam Es Satty i “el fet que estigués prèviament fitxat i controlat per les forces de seguretat”, i també el paper dels Mossos a la casa d’Alcanar, on “malgrat l’advertència de la jutgessa del Jutjat d’Amposta que va trobar indicis de que s’hi podrien estar duent a terme activitats terroristes no es va seguir una investigació que permetés impedir els atemptats de La Rambla el dia següent”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia