Política

parlament

investidura

Catalunya en Comú proposa un “debat públic” amb tots els partits per “buscar la fórmula del desbloqueig”

Alemany demana a Torrent que les “mesures excepcionals” impulsades per Puigdemont “no tapin” les qüestions “de país”

Catalunya en Comú-Podem ha proposat aquest dimarts que totes les formacions polítiques participin d’un “debat públic” per tal de buscar “la fórmula per acabar amb el bloqueig i la situació actual” a la política catalana. La portaveu dels comuns, Elisenda Alemany, no ha volgut donar més detalls de la seva proposta i s’ha negat a aventurar quina forma hauria de tenir aquest conclave que demana celebrar.

Alemany s’ha limitat a dir que hauria de ser un debat “de país” on es tractessin “tots els temes d’interès i es posicionés tothom”, tot matisant que aniria més enllà “de les investidures, la formació del Govern i la legislatura”. Preguntada, a més, per l’anunci del president del Parlament, Roger Torrent, d’acudir al Tribunal dels Drets Humans d’Estrasburg, la portaveu dels comuns ha esquivat la qüestió i, sense valorar la iniciativa, s’ha limitat a lligar-ho amb la seva proposta.

Així doncs, ha demanat que “les estratègies legalistes que pengen d’una sola persona” i els “debats sobre la investidura” de Carles Puigdemont “no tapin ni supeditin altres tan o més importants”. “Tan important és el que fem com el que no fem. Malauradament, els debats de país que s’haurien de donar de manera oberta, es donen de manera tancada”, ha dit.

I és que Alemany ha deixat clar aquest dimarts en la seva roda de premsa que no volia parlar ni posicionar-se sobre cap més tema que la seva proposta de “debat públic i obert”. “Constatem que la situació del país és extremadament delicada i mereix debats d’urgència. Cal una sortida al bloqueig, però no es pot donar en els despatxos, com actualment passa, i no la poden tenir els partits a porta tacada, sinó que el futur del país hauria de ser públic perquè al Parlament és on resideix la sobirania de Catalunya i és on s’haurien de tenir els debats”, ha comentat Alemany reiterant constantment les bondats de la seva proposta sense concretar més detalls.

En aquest sentit, la portaveu ha “emplaçat” a la resta de partits a reunir-se per “trobar una fórmula per tenir aquests debats de manera transparent, pública, oberta a tots, per poder avaluar les possibilitats i deixem d’estar encallats”. “Volem fer-ho de manera públic perquè la ciutadania conegui els escenaris”, ha afegit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia