Política

Politització de la justícia

La fiscalia, sorpresa per la multa del CGPJ a un jutge de Barcelona

La fiscalia de Barcelona s’ha mostrat sorpresa que el Consell General del Poder Judicial (CGPJ) anunciés ahir que ha imposat una multa de 600 euros al jutge Federico Vidal, titular del jutjat contenciós administratiu 17 de Barcelona, perquè el ministeri fiscal encara té obertes diligències d’investigació sobre si és autor d’un delicte per haver manifestat que eren “terrorisme policial” les càrregues de l’1-O en un correu corporatiu. És a dir, que el jutge Vidal podria ser acusat i sancionat pel mateixos fets dos cops (non bis in ídem), fet prohibit pel TC i el TEDH.

La fiscalia admet que la comissió disciplinària del CGPJ s’hauria d’haver esperat a la seva resolució de si denuncia o no el magistrat. Amb tot, preveu que el jutge hi presentarà recurs i la sanció no serà ferma. L’òrgan de govern dels jutges no controla les opinions que diuen en el correu corporatiu, però en el cas del jutge Vidal ho va fer, l’octubre passat, perquè ho va difondre un diari digital. El promotor de l’acció disciplinaria ho considerava una acció molt greu, que podria implicar la suspensió de la carrera. A la fi, la comissió li imposa una multa per una falta greu de desconsideració.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia