Política

POLÍTICA

Independents de la Selva prioritzen ser a Blanes i Lloret

El grup perfila 6 llistes més i veuria bé fitxar Miquel Lupiáñez a Blanes

L’exalcalde blanenc assisteix a una reunió i sosté que no hi ha res decidit

Les candidatures integrades en la marca Independents de la Selva, amb set alcaldies a la comarca i presència en 10 plens, volen estendre’s a més municipis en els comicis locals de l’any vinent. Sobretot, amb la vista posada als dos grans consistoris de la Selva marítima, Lloret de Mar i Blanes. Representants de 16 municipis de la comarca van participar ahir a Tossa en la primera jornada de política municipal de grups independents selvatans.

En la trobada, hi van intervenir diversos batlles adscrits a la formació, com ara les alcaldesses de Vilobí, Cristina Mundet, i de Tossa, també representant a la Diputació, Gisela Saladich, que van coincidir a destacar la llibertat política de moviments que els atorga no dependre de cap gran sigla.

El nom de Lupiáñez

Entre els assistents, a banda d’electes i simpatitzants, hi havia representants d’altres formacions i l’exalcalde de Blanes Miquel Lupiáñez, fet que, després que renunciés al càrrec i la militància en el PSC, s’ha interpretat com un acostament als Independents amb encaix en l’objectiu de fer un bon resultat al municipi.

El president de la formació i alcalde d’Arbúcies, Pere Garriga, va deixar clar que no hi ha cap acord tancat: “Ni tan sols tenim clars els noms de la llista i tampoc hi ha hagut cap oferiment a Lupiáñez.” Malgrat això, va destacar la “coherència i honestedat” de l’exbatlle blanenc amb la seva renúncia, que s’adiuen amb l’ideari de les seves candidatures. I va avançar que el veurien com un actiu interessant. Pel que fa a l’exsocialista, va refermar a l’ACN que no té res decidit, però que sospesa continuar fent política al poble.

Tercera força política comarcal

La jornada va incloure un seguit de xerrades i col·loquis sobre diferents espais que afecten l’àmbit polític municipal, com ara la nova llei de contractes municipals, a càrrec de Fernando Antonio Sebastián, secretari de l’Ajuntament de Tossa. Però va servir d’aparador polític per a la formació, que el 2015 es va situar com a tercera força en nombre de vots a la comarca, amb un nombre creixent d’alcaldies, representació a la Diputació i cinc consellers comarcals en un ens on també participen en el govern.

Segons Garriga, una de les diferències amb els partits “tradicionals” és la proximitat amb la ciutadania.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia