Política

La cúpula dels Mossos i uns quaranta imputats, pendents

Si el Suprem va dictar ahir la resolució que deixa a un pas del judici 25 càrrecs del govern català, de partits polítics i entitats sobiranistes, encara queda pendent la situació processal d’una quarantena de càrrecs, tècnics i empresaris imputats per l’organització de l’1-O, que estan en tres jutjats diferents. La més important és la causa que hi ha a l’Audiencia Nacional en què la jutgessa acusa de dos delictes de sedició el major Josep Lluís Trapero per la protesta del 20 de setembre a Economia i la suposada “inacció” dels agents per no haver aturat l’1-O. També estan imputats la intendent Teresa Laplana, l’exdirector dels Mossos Pere Soler i l’exsecretari d’Interior Cèsar Puig.

La segona causa que està a punt de tancar-se és al jutjat d’instrucció 15 de Barcelona, on els cinc membres de la sindicatura electoral catalana són investigats pels delictes de malversació de fons públics, usurpació de funcions i desobediència al TC. La tercera causa, i més voluminosa, és al jutjat d’instrucció 13 de Barcelona, que va començar a investigar l’organització de l’1-O i que té una trentena d’imputats entre càrrecs d’Economia, del CTTI i d’empresaris. Els escorcolls i les punxades telefòniques d’aquesta causa ha permès vestir les proves del Tribunal Suprem, amb duplicitat. És el cas de la malversació de fons, que el Suprem eleva a 1,6 milions, al qual suma el cost de publicitat i targetes censals , que també computa el jutjat 13. Els dos jutges tenen imputats diferents, però les mateixes quantitats no es poden reclamar dos cops. A banda, hi ha una desena de jutjats amb veïns imputats per delictes d’odi i pel tall de carrers i vies de tren.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia