Política

Puigdemont ha estat traslladat a la presó de Neumünster

Els serveis secrets espanyols han alertat la policia alemanya per interceptar el president

El líder de JxCat creuava la frontera des de Dinamarca de tornada de Finlàndia cap a Bèlgica

La fiscalia de Schleswig-Holstein assegura que la decisió sobre el seu futur pot trigar “dies”

Carles Puigdemont ha estat traslladar a la presó de Neumünster, al sud de Kiel, segons han avançat els mitjans de comunicació alemanys. El president ha estat retingut a les 11.19 hores d’aquest diumenge a l’autopista A7, direcció sud, quan es dirigia en cotxe a Bèlgica, on té fixada la seva residència des de fa gairebé cinc mesos. Ho ha confirmat el seu advocat , Jaume Alonso-Cuevillas, primer; i per la policia alemanya, després.

Els mitjans de comunicació alemanys indiquen també que fins dilluns no s’esperen notícies sobre la seva possible extradició a Espanya. Fonts de la presó de Neumünster han evitat confirmar l’entrada de Puigdemont al recinte, i han indicat que les comunicacions públiques es faran a partir de dilluns. Per la seva part, la fiscalia de Schleswig-Holstein, l’estat alemany on el president ha estat, ha assegurat que la decisió sobre el seu futur pot trigar “dies”.

Jaume Alonso-Cuevillas ha informat que encara no està clar si la policia alemanya tramitarà l’euroordre de detenció o bé el deixaran continuar fins a Bèlgica perquè es tramiti allà. “Estem a l’expectativa a veure què passa”, ha dit. L’advocat de Puigdemont ha explicat que havia pogut parlar amb Puigdemont per telèfon i que li havia explicat que estava rebent un bon tracte per part de la policia alemanya.

La detenció s’ha produït menys de 48 hores després que el jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena procés divendres passat a 25 implicats en el procés, 13 dels quals per rebelió. Aquest mateix dia, Llarena va decidir activar l’eurordre contra Puigdemont, que es trobava en aquell moment a Finlàndia, i els exconsellers Toni Comín, Clara Ponsatí, Meritxell Serret i Lluís Puig.

Els serveis secrets espanyols seguien la pista de Carles Puigdemont des de Finlàndia i han alertat les autoritats alemanyes per interceptar-lo només creuar la frontera, segons ha desvetllat aquest diumenge la revista Focus.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia