Política

Llarena recorda a Alemanya que l’euroordre contra Puigdemont és correcta

El jutge del Suprem envia una carta a la fiscal en cap del Tribunal d’Schleswig-Holstein

El jutge del Tribunal Suprem, Pablo Llarena, ha informat avui per carta a la fiscal del tribunal alemany que ha de resoldre el lliurament del president Carles Puigdemont que l’euroordre de detenció cursada contra ell reuneix tots els requisits formals i no han de caure en el mateix error que Bèlgica.

El magistrat que s’encarrega del sumari obert pel procés en l’alt tribunal ha actuat així per evitar l’error d’interpretació que, segons el seu parer, van cometre ahir les autoritats belgues en assenyalar defectes de forma en l’ordre europea de detenció cursada des del Suprem contra els consellers Toni Comín, Meritxell Serret i Lluís Puig, l’entrega dels quals ha estat denegada sobre aquesta base.

Els belgues van considerar que l’ordre europea de detenció ha de basar-se en una ordre de detenció nacional o un document amb valor executiu similar, diu Llarena a la seva carta, i afegeix que les seves peticions d’entrega es basen en actes de processament, els quals tenen un valor no ja igual, sinó superior a una ordre de detenció.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia