Política

Llarena recorda que no té competència per decidir l’acostament de presos

El magistrat nega la llibertat provisional a Junqueras, Forcadell i Romeva

La llei fixa que és Institucions Penitenciàries l’ens que té la potestat d’enviar un reclús a un penal o a un altre i de canviar-lo d’ubicació

El jutge del cas obert pel procés al Suprem, Pablo Llarena, ha recordat aquest dijous que la competència sobre els acostaments de presos preventius, com és el cas dels presos polítics catalans, no és competència seva. De fet, tal com va explicar aquest diari fa uns dies, la potestat d’enviar un reclús a un penal o a un altre i de canviar-lo d’ubicació és d’Institucions Penitenciàries.

El magistrat ha dictat un acte en el qual nega al vicepresident Oriol Junqueras, a l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell i al conseller Raül Romeva la sortida en llibertat provisional.

Però a més, en el mateix acte, afirma, a partir de legislació i jurisprudència diversa, que no és la seva competència la decisió sobre acostar a Catalunya aquests i altres presos preventius empresonats per aquesta causa.

El pronunciament del jutge arriba, precisament, el mateix dia que el ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, s’ha mostrat disposat a traslladar els presos però afirmant que la decisió era del jutge, que ho havia d’autoritzar. En canvi, Llarena desmunta aquesta afirmació i recorda –apel·lant a diferents lleis i sentències del TC- que la competència recau en Institucions Penitenciàries..

Des de l’abril, Romeva, Junqueras i Cuixart (que va ser el primer) van adreçar un escrit a Institucions Penitenciàries per demanar el trasllat a Catalunya. De moment, encara no han obtingut resposta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia