Política

Jordà busca “complicitats” amb altres regions a Brussel·les davant “possibles problemàtiques” derivades del veto rus

La consellera d’Agricultura assegura que tot i que “sembla que la campanya va millor” el sector de la fruita “pateix”

Afirma que vol “avançar-se a esdeveniments”

La consellera d’Agricultura, Pesca i Ramaderia, Teresa Jordà, busca “complicitats” amb altres regions a Brussel·les davant “possibles problemàtiques” pel veto rus. Segons ha explicat Jordà en declaracions a l’ACN aquest dijous, la idea és “avançar-se” a esdeveniments com la crisi que va patir el sector de la fruita de pinyol l’estiu passat per la crisi de preus derivada del veto de la UE a exportar a Rússia préssecs o nectarines, entre altres. “En les dates d’avui l’any passat no anàvem tan bé, tot i que això no vol dir que anem bé: des del veto rus el sector pateix i estem en plena campanya”, ha reconegut la consellera abans de la reunió del Consell d’Administració de l’Assemblea General de les Regions Europees Hortofructícoles (AREFLH). Entre les regions que s’han trobat a la reunió hi ha la consellera d’Agricultura de la regió d’Emília Romagna i presidenta de l’AREFLH, Simona Caselli. De fet, ha dit Jordà, Catalunya i a aquesta regió italiana els uneix “part” de la problemàtica en el sector agrícola i per això volen “buscar aquestes sinergies” per avançar-se a les possibles problemàtiques. “Sempre en defensa del nostre sector i de la fruita al nostre país”, ha afegit.

Jordà ha recordat que l’any passat la llavors consellera d’Agricultura, Meritxell Serret, ja va desplaçar-se a l’agost per reunir-se amb l’AREFLH i es va aconseguir llavors una “retirada addicional que no estava prevista”. La consellera d’Agricultura ha comparegut precisament al costat de la seva predecessora, l’actual delegada del Govern davant la UE, i Carmel Mòdol, Director General d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries.

També ha explicat que la setmana passada una delegació del Departament d’Agricultura va ser a Madrid per parlar de la campanya de la fruita. “Madrid sembla que ho veu amb més bons ulls i en conseqüència sembla que són més receptius, ens continuem avançant per estar musculats pel que pugui passar”, ha conclòs Jordà sobre el nou govern de Pedro Sánchez.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia