Política

ERC condiciona el suport al sostre de despesa a un canvi de la Llei d’estabilitat pressupostària

Aragonès justifica l’abstenció dels republicans a l’acord del govern perquè no té sentit aprovar una cosa al congrés que el PP pot tombar al Senat amb seu dret de veto

El vicepresident lamenta la “manca de gestos” de l’executiu de Sánchez amb Catalunya

.

L’adjunt a la presidència d’ERC, Pere Aragonès, ha condicionat aquest divendres el suport dels republicans al sostre de despesa del govern espanyol a una modificació de la Llei d’estabilitat pressupostària. El líder independentista ha recordat que actualment el sostre de despesa depèn del suport del Congrés i del Senat, on el PP té dret de veto. “No pot ser que hi hagi un esforç per tenir més marge de despesa si després la dreta reaccionària t’ho para al Senat”, ha criticat.

Després que els republicans s’hagin abstingut en la votació d’aquest divendres, al costat de Podem i el PDeCAT, Aragonès ha advertit Pedro Sánchez que només tindrà el suport d’ERC en la segona volta de votacions si s’avé a reformar encara que sigui parcialment la llei per evitar el veto popular al Senat. “Si el govern espanyol creu en la proposta que ha presentat, la modificació de la llei hauria de ser possible”, ha afegit.

El dirigent republicà ha justificat que la posició d’ERC en la votació d’aquest divendres al congrés ha estat marcada per “la manca de gestos” de l’executiu socialista amb Catalunya.

El vicepresident i conseller d’Economia i Hisenda ha assenyalat que “totes les decisions s’emmarquen en una qüestió global i que de res serveix posar-se d’acord en aspectes concrets si en aspectes globals no s’avança”. Ha afegit que la negociació sobre assumptes de fons és “imprescindible” i que tant el dret a l’autodeterminació com la situació dels polítics presos i exiliats s’han de poder abordar.

Respecte de la decisió del Tribunal Suprem de tornar a denegar la llibertat dels presos independentistes per risc de fuga i la proximitat del judici, Aragonès ha reclamat al nou executiu espanyol un canvi d’actitud efectiu. “Els canvis d’actitud es demostren amb fets que podrien començar amb un canvi del l’advocacia de l’Estat que està personat en el procés”, ha apuntat.

Inversió a Bellvitge

Aragonès ha fet aquestes declaracions després de visitar l’Hospital de Bellvitge amb la consellera de Salut, Alba Vergés, que ha anunciat que l’edifici tecnoquirúrgic de l’Hospital de Bellvitge (HUB) estarà plenament operatiu en dos anys. Per posar en marxa tot l’edifici, Salut destinarà 37 milions d’euros, 25 milions aquest any i 12 milions més fins a la posada en marxa definitiva de totes les instal·lacions.

Als set quiròfans de Cirurgia Major Ambulatòria que es van posar en marxa el juliol de l’any passat, se li sumaran nou més, dels que tres seran híbrids, el 2019. En l’última fase, al llarg del 2020, l’objectiu es posar en marxa 15 quiròfans més per sumar-ne 31 en total.

Al seu torn, Aragonés ha posat l’HUB “com l’exemple a seguir” perquè ha aconseguit compaginar l’atenció personalitzada als pacients i l’esforç en recerca per generar valor afegit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia