Política

La Mesa tomba la petició de Cs i PSC per reconsiderar que s’abordi la suspensió de diputats en comissió

La convocatòria de la Comissió de l’Estatut del Diputat es preveu per divendres

La Mesa ha rebutjat aquest dimecres a la tarda la petició de reconsideració de Cs i el PSC-Units sobre l’acord per dur a la Comissió de l’Estatut del Diputat l’aplicació de la suspensió dels diputats afectats per la interlocutòria del jutge instructor del Tribunal Suprem Pablo Llarena. Així ho ha acordat la reunió de l’òrgan de govern del Parlament després d’escoltar la Junta de Portaveus.

La formació taronja i els socialistes van registrar peticions de reconsideració després que el president del Parlament, Roger Torrent, i el vicepresident Josep Costa formalitzessin dimarts l’acord entre JxCat i ERC per abordar, en base l’article 25 del reglament, la suspensió dels parlamentaris afectats a la Comissió de l’Estatut del Diputat.

La comissió, que previsiblement es reunirà divendres, elaborarà un dictamen amb la formula per aplicar ho –la proposta inicial que s’ha lliurat als grups aquest dimecres la podeu consultar al document adjunt– i posteriorment s’elevarà a votació del plenari.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia