Política

Rivera retreu a Sánchez que pacti els pressupostos amb els qui reproven el rei

El líder de Cs considera “inconseqüent” que el primer ministre tiri endavant els comptes amb el suport de Podem

Critica que els seus aliats d’Iglesias a Catalunya promouen una resolució parlamentària contra la monarquia

El líder de Ciutadans (Cs), Albert Rivera, ha retret aquest divendres al primer ministre espanyol, Pedro Sánchez, que pacti un projecte de pressupostos generals amb qui a Catalunya promouen la reprovació del rei, en al·lusió a Podem.

En converses informals amb periodistes durant la recepció oferta pels reis al Palau Reial amb motiu del 12 d’Octubre, Rivera ha considerat que és una “inconseqüència” que Sánchez pacti amb Podem el projecte de pressupostos mentre els seus aliats a Catalunya (CatECP) promouen una resolució parlamentària per reprovar el cap de l’Estat.

La resolució presentada per Catalunya en Comú Podem i aprovada dijous al Parlament amb el suport de Junts per Catalunya i ERC, condemna el posicionament del rei en el “conflicte català”, així com el que considera “justificació de la violència” policial l’1-O. A més, advoca per l’abolició de la institució monàrquica, que qualifica de “caduca i antidemocràtica”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia