Política

Torra reclama “contundència” a la justícia davant el “feixisme”

El president visita Verges per mostrar la solidaritat de l’executiu després que dimarts un grup d’encaputxats fes pintades amb símbols nazis a la població

El cap del govern assegura en relació a la manifestació de Jusapol que “no caurem mai en provocacions”

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha instat la justícia a actuar amb “contundència” contra els “escamots feixistes”. Torra ha fet aquesta crida durant la visita que ha fet aquest divendres a Verges, on la nit de dimarts un grup d’encaputxats van retirar estelades i van fer pintades amb símbols nazis i insults contra el mateix president català.

El president, que s’ha reunit amb l’alcalde i regidors de la població per traslladar-los la seva solidaritat, ha reclamat “la justícia i la Fiscalia espanyola” a ser “conseqüents” i actuar “amb contundència” contra l’actuació “intolerable” d’aquests grups.

“No podem permetre que el feixisme s’instal·li a casa nostra i hem d’actuar amb violència zero davant de manifestacions agressives i brots de violència com el que ha passat a Verges”, ha alertat. Segons ell, aquest tipus de pintades i accions perpetrades per “escamots feixistes” busquen fer “por” i ha instat a plantar-hi cara pacíficament.

“Fins ara sabíem què era fer un Tortosa, ara sabem què és fer un Verges que és enfrontar-se al feixisme de forma no-violenta i deixant clar que el feixisme a casa nostra no passarà”, ha proclamat.

I és que el mateix dimecres a la tarda la població del Baix Empordà va rebre la solidaritat de ciutadans d’arreu del país per reparar els desperfectes provocats pels brètols.

Torra ha explicat que s’han instruït diligències i els Mossos d’Esquadra estan ja a punt de tancar l’atestat per remetre’l, dilluns, al jutjat. Fonts properes al cas han indicat que la policia té identificats els sospitosos d’haver fet les pintades.

Evitar caure en provocacions

El president ha fet una crida a no caure “en les provocacions, tot i que siguin ofensives”, en relació a la nova manifestació convocada pel sindicat Jusapol aquest dissabte a Barcelona.

Torra ha reivindicat que Catalunya és un poble “radicalment democràtic” que defensa drets fonamentals com la llibertat de concentració o de manifestació. “Si tenim la possibilitat d’èxit en la nostra lluita per la independència és fer-nos forts en allò que som, un poble demòcrata amb plena consciencia de ser poble i que no caurà mai en les provocacions”, ha reflexionat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia