Política

El PP retreu a la cap de llista cristinenca d’ERC obres sense llicència

El portaveu del PP a l’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro, Sebastián Mateo, va retreure a la regidora de Serveis Socials, Lourdes Fuentes, les cinc edificacions que tècnics municipals declaren com a “no autoritzades” en una finca rústica de Solius, on només consta com a legal una barraca d’obra per desar eines de 33 metres quadrats. La polèmica va tensar el final del ple de dimecres.

Mateo ja havia alertat mesos enrere l’edil, elegida cap de llista d’ERC per al 2019, de la situació. Però va optar per demanar l’informe, que signa el secretari. El regidor d’Urbanisme, Narcís Palahí, va detallar que “s’ha incoat expedient urbanístic” i que hi haurà “un període d’al·legacions i, si no es poden legalitzar, s’hauran de treure”. En concret, els elements disconformes són dos porxos –de 10 i 26 metres quadrats, i tres coberts de fusta, de 22, 12 i 11 metres quadrats, respectivament–.Fuentes, molesta per l’acusació, va defensar que es tracta de “quatre fustes” i va convidar a mostrar-les. També va argumentar que havien sol·licitat crear-hi un nucli zoològic i que, si cal, les desmuntaran. Malgrat això, altres veïns li van recordar que els expedients han forçat a retirar pèrgoles o estructures similars en habitatges.La polèmica, a mig any dels pròxims comicis, va empènyer Mateo a suggerir que trobaria “molt digne que es retirés i poguéssim disfrutar altre cop de la cordialitat”, alhora que va exonerar l’alcalde, Xevi Sala, de responsabilitats pel desconeixement del cas. Però Fuentes, que també va recordar a Mateo que fins ara, en tres anys llargs de mandat, no li havia exposat “cap altra pregunta o queixa” als plens, i que no considera els fets, “un greuge tan important”. La regidora va esgrimir que no es tracta de cap habitatge, sinó coberts per a “animals, un tractor i un carro amb eines”, i va defensar que en sòl agrícola tindrien possibilitat de fer més del que hi ha.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia