Política

Mobilitzacions en contra del govern espanyol el 21-D

Diversos col·lectius preparen actes de protesta, entre els quals destaca l’ANC

L’ANC es mobilitzarà el divendres 21 de desembre coincidint amb l’aniversari de les eleccions del 155 i la celebració a Barcelona d’un consell de ministres. “Aquest 21-D reserva la data, la dignitat torna al carrer!”, indica en un missatge difós ahir per les xarxes, que acompanya amb un cartell amb la foto del govern espanyol i la llegenda “Prepara’t. L’Estat opressor visita la colònia un any després de la victòria independentista en unes eleccions imposades.” No s’avança res més, a banda d’afirmar que “no serà un cercle, ni un llaç de llum”. L’entitat, que apunta que anirà informant a través dels seus canals oficials, en podria donar més detalls avui mateix en la conferència de premsa que ha convocat la seva presidenta, Elisenda Paluzie. La protesta s’hauria aprovat dimarts al consell permanent i es podria haver de ratificar diumenge en un secretariat extraordinari, segons algunes fonts.

Col·lectius com les Assemblees en Defensa de les Institucions Catalanes (ADIC, formades per funcionaris afectats pel 155) ja es van fer seva ahir a Twitter la convocatòria, que “serà per paralitzar el país”. “S’acosta la marabunta”, concloïen, després de convidar altres entitats com els CDR, Òmnium i els sindicats. Fonts d’Òmnium, en tot cas, ahir se’n desmarcaven i afirmaven que no tenen cap decisió presa i que encara “miren” com respondre-hi.

Altres col·lectius també preparen protestes, algunes fins i tot talls d’infraestructures arreu del país,com l’organització juvenil La Forja, que, emmirallada en el moviment francès dels armilles grogues, ha anunciat una mobilització per boicotejar el consell de ministres i ha iniciat contactes amb altres entitats “per evitar que la reunió pugui transcórrer amb normalitat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia