Política

Casado diu “desequilibrat” a Torra i exigeix a Sánchez el 155

El líder popular reclama la il·legalització dels CDR perquè “promouen el terrorisme urbà”

Presumeix que, si no arriba a ser pel Partit Popular, hi hauria estats que haurien reconegut una Catalunya independent

Pablo Casado va demanar ahir a Pedro Sánchez que, si celebra la reunió “indecent” amb Quim Torra el 21-D, sigui per comunicar-li en quin moment aplicarà l’article 155 i quan destituirà el president de la Generalitat “de manera fulminant”. Des de Barcelona, el president del PP va qualificar Torra de “desequilibrat” pels seus articles i per haver pretès, al seu parer, “un vessament de sang” a Catalunya amb la defensa de la via eslovena per independitzar-se.

Casado va treure tota l’artilleria pesant: vol que l’Estat prengui el control dels Mossos d’Esquadra, que es posi en pràctica la llei de partits per il·legalitzar els CDR –“són persones que promouen el terrorisme urbà”– i que es talli el finançament públic a associacions i organitzacions encausades per rebel·lió o sedició. “És a dir, a l’ANC, Òmnium, el PDeCAT i ERC, ni un euro públic”, va proferir Casado, obviant que ni l’entitat presidida per Jordi Cuixart ni la d’Elisenda Paluzie no reben ni un cèntim públic. En qualsevol cas, va avançar que, si mai arriba a La Moncloa, aprovarà el 155 en el seu primer Consell de Ministres.

El dirigent popular va culpar Pasqual Maragall i José Luis Rodríguez Zapatero de la crisi territorial i va justificar la recollida de signatures contra l’Estatut impulsada pel PP: “Sort d’això; si no, ara mateix els delinqüents independentistes que jutja el Suprem serien jutjats pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya amb els magistrats nomenats pel Parlament amb majoria independentista.”

També va retreure al president espanyol que dimecres al Congrés oferís a l’independentisme repetir “la il·legalitat de l’Estatut i el Pacte del Tinell”. Sánchez va prometre vehicular una proposta política que tingui l’aval del 75% de la societat catalana.

Casado es va vantar que el seu partit va “aturar” el pla Ibarretxe i Carles Puigdemont, però enmig de tant de goig i autosatisfacció se li va escapar que, si no arriba a ser pel PP, “hi hauria estats i nacions al món que haurien reconegut una Catalunya independent”. No va concretar quines gestions va fer ni quines contrapartides va utilitzar per fer canviar de parer els estats que tenien intenció de fer-ho.

El líder del PP va venir a Barcelona per ungir els quatre caps de cartell populars a les capitals de demarcació: Josep Bou a Barcelona, José Luis Martín a Tarragona, Xavier Palau a Lleida i Concepció Veray a Girona.

Però Casado no era l’únic que ahir tenia encàrrecs per a Sánchez. El president de la Generalitat li va demanar des de Prats de Lluçanès que no es deixi arrossegar per la dreta i la ultradreta espanyoles i que “tingui coratge per entaular un diàleg obert” amb el govern en què s’abordi “el dret a votar el nostre futur en un referèndum”.

Torra no va aclarir, però, si efectivament la reunió entre presidents tindrà lloc o no, però sí que va garantir tant la seguretat per celebrar el Consell de Ministres de divendres com la llibertat de reunió i concentració dels que s’hi oposen.

LA FRASE

Si no arriba a ser per nosaltres, hi hauria estats que haurien reconegut una Catalunya independent
Pablo Casado
President del PP

Abans socialista que separatista

El candidat del PP a l’alcaldia de Barcelona, el vigatà Josep Bou, va adreçar un missatge al PSC de Jaume Collboni: “Qui voleu d’alcalde, a Ernest Maragall [ERC] o a mi? Penseu-ho, perquè jo ho tinc clar, us ho asseguro. Votaria mil vegades més un socialista que un separatista.” L’empresari va reiterar el seu suport a Manuel Valls per evitar que governin l’independentisme o “el populisme” i va prometre, com a professor d’escalada tècnica en roca que és, pujar fins al balcó de l’ajuntament i baixar-ne fent ràpel per retirar personalment el cartell que reclama l’alliberament dels presos polítics amb un llaç groc.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia