Política

Campuzano i Calvet argumenten que el recurs de Puigdemont davant el TC és un pas per arribar a la justícia europea

El portaveu del PDeCAT al Congrés afirma que “era una decisió previsible”

El conseller de Territori apunta que Torrent tenia coneixement i diu que és “pura lògica jurídica”

El portaveu del PDeCAT al Congrés dels Diputats, Carles Campuzano, ha assegurat aquest dimarts que la decisió del president de la Generalitat Carles Puigdemont d’impugnar al Tribunal Constitucional la decisió de la Mesa del Parlament de retirar-li el vot delegat “era previsible”. “Si pretenia que els tribunals de drets humans europeus protegissin els seus drets el pas del recurs davant el Tribunal Constitucional era imprescindible”, ha afirmat en declaracions als passadissos del Congrés dels Diputats. Puigdemont considera que la Mesa del Parlament que impedia que continués votant amb la formula del vot delegat després de la suspensió del Tribunal Suprem va vulnerar els seus drets a accedir en condicions d’igualtats a càrrec púbic.

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha argumentat aquest dimarts que Puigdemont recorre ara al TC l’acord de la Mesa del Parlament per poder arribar després fins a la justícia europea. En declaracions a Catalunya Ràdio, ha apuntat que el president del Parlament, Roger Torrent, coneix aquesta circumstància. És una qüestió, ha dit, de “pura lògica jurídica”, ja que primer s’han d’esgotar tots els tràmits a Espanya per després elevar la qüestió a instàncies europees. “És una conseqüència lògica coneguda pel president del Parlament, i això es gestionarà amb tota normalitat”, ha reblat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia