Política

Torra anima a acompanyar els presos: “Volen plantar un mirall immens davant l’Estat com a altaveu de la justícia”

La presidenta de l’ACDC demana “serenor i fermesa” per donar energia “pacífica” als dirigents en el moment de la seva partida a Madrid

Representant de grups parlamentaris, l’Ajuntament de Barcelona, ANC i Òmnium participen a l’acte de suport

Suport institucional als presos polítics abans de la seva partida a Madrid. El president del Govern, Quim Torra, ha animat a acompanyar-los, i ha destacat que “volen plantar un mirall immens davant dels poders de l’Estat i que esdevingui el més gran altaveu de la reivindicació de la justícia, la democràcia, els drets civils i les llibertats”. En un acte al Pati dels Tarongers aquest dimecres al matí, la presidenta de l’Associació Catalana pels Drets Civils (ACDC), Meritxell Lluís -dona de l’exconseller Josep Rull-, ha demanat “serenor i fermesa” per donar energia “pacífica” als presos. Hi han assistit representants dels grups parlamentaris de JxCat, ERC, CatECP i la CUP, de l’Ajuntament de Barcelona, l’ANC i Òmnium.

En el seu discurs, Torra ha reclamat “l’absolució” dels presos i ha proclamat: “No esteu sols”. En un acte sobri i breu, el president ha fet una crida a “no defallir mai” i a no deixar-se “intimidar” per l’Estat. “Sabem que el dret internacional, que els tribunals de drets humans i de justícia europeus ens acabaran donant la raó”, ha dit. Després ha afirmat: “Ens jutgen a tots, a tot un poble i al seu dret d’autodeterminació”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia