Política

Torra: “És deplorable conviure amb un Estat que es dedica en cos i ànima a propagar ‘fake news’”

Sabrià diu que “no hi ha campanya de màrqueting que tapi les vergonyes” d’Espanya amb el conflicte de Catalunya

El president respon a la sessió de control al Parlament

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha aprofitat la sessió de control del ple del Parlament per criticar que des del govern espanyol hagin impulsat iniciatives per contrarestar el relat dels independentistes davant el judici de l’1-O. Per a Torra, el que s’explica en aquestes campanyes i el que diuen alguns ministres “són autèntiques ‘fake news’, són mentides”. “És deplorable conviure amb un Estat que es dedica en cos i ànima a propagar ‘fake news’ i que s’inventa organismes específics per fer-ho”, ha denunciat, tot afegint, però, que ell creu que “la veritat s’imposa” i ha considerat que el judici de l’1-O és un bon moment per demostrar que “la ‘fake new’ més gran propagada, que és la violència dels independentistes, és falsa”. En aquest sentit, ha criticat que per culpa d’aquest relat “de falsa violència” hagi “compromès la vida i la llibertat de les persones i de tot un poble”. “És una operació d’Estat. I és contra això que el poble s’alça”, ha afegit.

Torra ha fet aquestes consideracions en respondre una pregunta que el president del grup parlamentari d’ERC, Sergi Sabrià, li adreçava qüestionant “les ‘fake news’ i les mentides” que ha denunciat que “des d’alguns grups i institucions es llencen”. “No hi ha campanya de màrqueting ni ‘fake news’ que pugui tapar les vergonyes de l’Estat”, ha sentenciat el republicà, que ha reclamat al govern espanyol, a l’entitat España Global, i a partits com PP i Cs que “aturin aquesta pràctica i treballen des de la realitat”. I és que per a Sabrià, s’ha aprofitat “l’espai mediàtic per llençar mentides o exageracions”. En aquest sentit, el president del grup d’ERC ha criticat que s’hagi “atacat amb mentides el director de l’Oficina de Defensa dels Drets Cívics i Polítics”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia