Política

La Generalitat presenta un nou acord de col·laboració amb el Banc Mundial

El govern dona 200.000 euros per cofinançar projectes de cooperació al desenvolupament al Líban, Etiòpia i Sud-àfrica

L’administració catalana rebrà assessorament en matèria d’eMBeD

La Generalitat donarà 200.000 euros al Banc Mundial per cofinançar tres projecte de cooperació al desenvolupament a Àfrica i al Pròxim Orient. De la seva banda, el govern rebrà assessorament en matèria de psicologia conductual per al disseny de polítiques públiques.

El conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Alfred Bosch, ha presentat el nou acord de col·laboració aquesta tarda al Palau Centelles.

El conveni signat preveu que la Generalitat aporti 200.000 euros a tres projectes de la unitat Mind, Behaviour and Development (eMBeD) del Banc Mundial: reducció de l’atur juvenil a Etiòpia, sensibilització sobre l’acollida de refugiats al Líban, i reducció de l’atur juvenil a Sud-àfrica.

El govern català rebrà assessorament d’eMBeD en matèria de psicologia conductual per al disseny de polítiques públiques. L’objectiu és apropar les tècniques de la psicologia conductual als a alts càrrecs i càrrecs intermedis de la Generalitat per tal que incorporin aquestes lliçons en el seu rol i millorin així l’impacte de les polítiques públiques.

El conveni també preveu reunions bilaterals entre els departaments de la generalitat i la unitat eMBeD per rebre assessorament i propostes de resolució als reptes plantejats.

Des de 2017 la Generalitat de Catalunya col·labora amb la unitat (eMBeD) del Banc Mundial, que integra la ciència del comportament en el disseny de polítiques relacionades amb la inclusió financera, la infància, la protecció social, la salut i l’educació.

Els responsables de polítiques dediquen cada cop més atenció a les ciències del comportament per afrontar alguns reptes intractables en l’aplicació de polítiques, incloent l’augment de l’aprenentatge de l’estudiant, l’augment de les taxes d’estalvi, la promoció de la conservació d’energia i dels recursos, l’augment de la productivitat o la millora de les pràctiques de sanejament.

Una política informada de manera conductual pot proporcionar solucions creatives a reptes difícils, sovint a baix cost. Es tracta de detalls en burocràcies, tecnologies i serveis que sovint s’obliden en el disseny de polítiques estàndard, però que influeixen dramàticament en l’eficàcia dels programes i projectes de desenvolupament, especialment en contextos de baixos ingressos. A més, pot ser útil per als propis responsables polítics per tal d’evitar algunes de les trampes de decisió i biaixos que afecten tots els individus.

El departament d’Acció Exterior ha convidat el Banc Mundial a organitzar un primer taller eMBeD avui al Palau de la Generalitat. El responsable de la unitat eMBed del Banc Mundial, el Dr. Renos Vakis, ha estat l’encarregat de presentar l’acte. Vakis és economista, líder en la pràctica global de la pobresa i l’equitat.

A continuació, el director general d’Afers Multilaterals i Europeus, Isidre Sala, ha moderat una taula rodona amb tres experts en psicologia conductual: el Dr. Rafel Penadés, psicòleg clínic a l’Hospital Clínic de Barcelona; la Dra. Graciela Susanne, psicòloga i professora de Criminologia i Victimologia a la UB i la UOC; i el Dr. Juli Ponce, Doctor en Dret, Catedràtic de Dret Administratiu a la UB.

El debat ha servit per fer conèixer com s’empren aquestes tècniques a Catalunya i per crear sinergies entre la unitat eMBeD i actors públics i privats catalans interessats en aquest àmbit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia