Política

Examen inèdit a Madrid de l’independentisme

Una cinquantena d’entitats espanyoles fan costat a la marxa contra el judici

L’independentisme posa a prova la seva capacitat de mobilització avui a Madrid i Madrid s’examina alhora en respecte a la llibertat d’expressió. Després de fer escoltar la seva veu el 7 de desembre del 2017 a Brussel·les, Madrid serà avui per primer cop el punt de trobada d’una marxa sobiranista contra el judici al procés que es viu al Tribunal Suprem i amb una capçalera amb el lema “L’autodeterminació no és delicte. Democràcia és decidir.”

La marxa recorrerà a partir de les sis de la tarda el passeig del Prado i ho farà partint de la rotonda de l’Emperador Carles V –al costat de l’estació d’Atocha– i travessant la plaça de Neptuno –a cent metres del Congrés– fins a concloure a l’escenari instal·lat a la plaça de Cibeles. Més de 500 autocars sortiran de diferents punts de Catalunya rumb a Madrid i una quinzena de trens d’alta velocitat sortiran plens amb Atocha com a estació de destí entre la tarda d’ahir i aquest matí. Renfe ha registrat un increment del voltant del 25% en la demanda del TAV aquest cap de setmana respecte a un cap de setmana ordinari.

Des d’arreu de l’Estat

A la primera fila de la marxa hi haurà membres de la societat civil i just darrere se situaran els polítics, entre ells el president Quim Torra i el president del Parlament, Roger Torrent, que estaran abrigats per una cinquantena d’entitats espanyoles perquè també es preveu l’arribada d’autocars d’altres punts de l’Estat. A banda de les entitats i els partits independentistes, hi haurà representants de la IAC Catalunya, la Intersindical-CSC, la CGT, Unió de Pagesos, el Sindicat d’Estudiants, Gure Esku Dago, Altsasu Gurasoak, EH Bildu, membres del BNG, del Sindicat Andalús de Treballadors, de Madrilenys pel Dret a Decidir, del Moviment Referèndums a la Universitat, de Mares contra la Repressió, i formacions espanyoles d’esquerres com ara el Partit Comunista d’Espanya o Izquierda Castellana, entre d’altres.

Madrilenys pel Dret a Decidir fa una convocatòria prèvia de solidaritat a dos quarts de cinc a la plaça de la Lealtad (a l’altura de l’hotel Ritz) per fer un silenci de protesta i després sumar-se a la marxa quan aquesta passi per Neptuno.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia